zondag 17 juni 2012

Rokje van een jurkje


Er was eens een mooi schattig jurkje. Helaas kwam er een rare vlek in het boven lijfje waardoor ik het jurkje niet door kon geven voor een ander kindje. 
Het idee kwam om er dan een rokje voor mijn dochter van te maken. Echt te simpel om te doen. Dit is de eerste keer dat ik een rand heb gehaakt om stof. Dat viel zeker niet mee. Uiteindelijk had ik de goede manier gevonden. Voor het randje haakte ik een vaste, half stokje, stokje, half stokje en een vaste in elke feston steek. Daarvoor gebruikte ik Cotton 8 en een haaknaald 2.


Mijn dochter bedacht zelf dat ze het uiltje op het rokje wou. Ze vind het er uit zien als een prijs.
Het uiltje is gemaakt door Esther, ze deed mij allemaal kleine dingetjes cadeau.
7 opmerkingen:

 1. Wat een goed idee zeg, en hij is prachtig geworden, (vind het zo eerlijk gezegt leuker als toen het een jurkje was) dus hele maal SUPER

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig rokje!
  En omdat ik elke keer geniet van je blog, krijg je van mij de Sunshine award. Kijk maar hier: http://wadwoordenwol.blogspot.nl/2012/06/sunshine-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer leuk afgewerkt, met zo een gehaakt randje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk geworden! :D Met "mijn" uiltje, staat er helemaal bij :D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel erg leuk geworden hoor!Heb je daar zo'n speciale haaknaald met punt voor gebruikt, of eerst een klein gaatje in de stof gemaakt en een gewone haaknaald gebruikt?.

  Verder heb je een leuke blog.

  Groet, Agnes.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb eerst elke centimeter een gaatje geprikt met een dikke scherpe naald. Daarna met een maasnaald een festonsteek er om genaaid (neem een hele lange draad). Daaromheen het randje gehaakt.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...