donderdag 14 juni 2012

Jurkje van een T-shirt

Een poos geleden vond ik een t-shirt van mezelf in de kast die ik niet meer pas. Daar zag ik gelijk een jurkje voor mijn dochter in. Omdat ik steeds druk met andere dingen was kwam het er maar niet van om het uit te voeren. Nu heb ik er dan tijd voor gemaakt. 

Ik had zelf een heel ander plan voor de versiering maar mijn dochter dacht er duidelijk anders over. Ze wou de plaatjes als een bosje bij elkaar onder de afbeelding op het jurkje. Zo gezegd zo gedaan. 


Dit bruine shirt van mij vond ik in mijn kast en zag er gelijk een jurkje voor mijn dochter in. Als model nam ik een jurkje uit haar kast die ze goed past. De maten kwamen perfect overeen. Ik tekende het model op het t-shirt en knipte het uit. In eerste instantie wou ik de mouwen afknippen maar besloot toch om het eerst anders te doen. Je kunt later wel iets afknippen maar er niet weer aan. Dus eerst geknipt tot de overgang naar de mouw. 


Dan is het nog een kwestie van twee naden naaien en daar was het T-shirt. Ik ga de mouwen niet meer afknippen omdat ik ze zo mooi vind. Ik ga vanavond nog een randje aan de onderkant van het jurkje maken om het nog iets vrolijker te maken.

3 opmerkingen:

 1. Heel erg mooi! Dochterlief heeft een goede smaak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een leuk idee! 't is dat ik geen kinderen heb... ik ga het idee doorspelen aan een paar creatieve vriendinnen met dochters. het jurkje voor je meisje is echt leuk geworden, vooral ook omdat ze er zelf over heeft meegedacht... hoe stoer is dat?!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Het is ook zo simpel. Dit jurkje is ongeveer maat 116. Het shirt was maat M.
   Wat ze er zelf bij verzonnen heeft noemt ze een "bosje". Ik denk dat ze daarmee een bosje bloemen oid bedoeld.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...