dinsdag 7 augustus 2012

Schaal van strijkkralen


Gister was ik wat aan het aan het freubelen terwijl ik ondertussen wat rondsnuffelde op het internet. Wat blogs bekijken en lekker op allerlei linkjes klikken. 

Uiteindelijk kwam ik deze blog tegen.

Ik had mijn dochter beloofd dat wel cakejes zouden bakken. Op het moment dat ik de cakejes uit de oven haal bedenk ik me dat de oven nu toch warm is en ik dit gelijk wel uit kan proberen. 


Metalen schaal en een pot strijkkralen zijn zo gepakt. Wat olie in de schaal. Kralen er in mikken en verdelen over de schaal. In de oven en dan wachten.Laten afkoelen en dit is het resultaat
14 opmerkingen:

 1. Heel mooi en goed gelukt, ik heb dit zelf een tijdje geleden geprobeerd en alles mislukt, de strijkkralen gleden allemaal naar beneden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. Wat zonde dat het niet lukte. Had je een steile schaal? Je had het wel met olie ingesmeerd?
   De schaal die ik heb gebruikt was niet heel steil.

   Verwijderen
  2. Het waren vierkanten schaaltjes en misschien waren de randen wel iets steiler, ik heb olijfolie gebruikt maar ik denk wel dat elke olie kan.
   Ik probeerde 1 voor 1 de parels er in te leggen, dus misschien moet ik ze er de volgende keer gewoon ingooien en verdelen.

   Verwijderen
  3. Ik heb ze er idd gewoon in gemikt een aangedrukt. Om er meer in te krijgen heb ik gewoon ook kralen op de bodem gedaan en die weer aangedrukt. Dan duwt de rest gewoon weer naar boven.

   Nog een keer proberen is de enige oplossing.

   Verwijderen
  4. Inderdaad dat ga ik moeten doen ;)

   Verwijderen
 2. Wat gaaf!!!! Maar blijft dit nu ook zo zitten???? Ik heb het idee dat het zo in kan storten hihihi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je. En het is zo gemakkelijk. Hij blijft wel wat wankel maar zeker stevig genoeg voor fruit. Heb er nog een extra foto bij geplaatst.

   Verwijderen
 3. Leuk idee he! Had het een tijdje geleden ook ontdekt, weet even niet meer welke site. Je kan ook bakspray gebruiken ipv. olie. Vroeg me ook al af of het wel stevig zou worden, want kan wel wat dingen bedenken wat ik erin zou willen doen. OF gebruiken als vergiet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Do you speak English? If so look here :-) http://haekelliebe-von-isadora.blogspot.de/2012/07/es-wird-bunt.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar kan je ook zelf een vormpje maken van hout en dat dan met olie in smeren, in de oven en dan tadaa.Of kan dat alleen met een schaal

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...