maandag 18 november 2013

Lacy granny

Terwijl ik met het patroon en het haken van mijn ster bezig was gingen mijn gedachten al verder. Het idee ontstond om van deze basis een granny square te maken.Nog nooit eerder is het mij gelukt om zelf een granny te verzinnen maar deze rolde zomaar uit mijn haaknaald.
Natuurlijk was ik er best wel onzeker over. Zou het wel leuk zijn? Daarom naar meningen gevraagd en die meningen waren ontzettend enthousiast en veel van de haaksters wilden wel het patroon van deze granny hebben.
Belofte maakt schuld dus bij deze heb ik het patroon opgeschreven.

Veel haakplezier!

Zijn er onduidelijkheden of heb je vragen laat dan gerust een reactie achter dan kijk ik er naar.

Ik heb deze granny gehaakt met catania katoen en een haaknaald 2,5. De granny is precies 10 cm.

dst= dubbel stokje
St= stokje
V= vaste
hv= halve vaste
l= losse

Toer 1 

Begin met een magische ring. Haak 16 st in de ring en trek deze stevig aan.

Toer 2

haak 10 l, 1 hv in de 7de l vanaf de haaknaald, 3l, sla 3 steken over, 1 v in de 4de st van toer 2. Herhaal dit nog 3 keer en sluit met een v in de laatste steek van toer 2. Je hebt nu 4 lussen.

Toer 3

1 l, haak 10 stokjes in de lus van lossen van toer 2, 3 l, 10 stokjes, 2l (Let op: Bij de laatste lus 1 l ipv twee. Sluit de toer door een hv in de eerste l van deze toer) .  Herhaal dit nog 3 keer in elke lus van lossen zodat je 4 lussen hebt met 20 stokjes.

Toer 4

haak 10 l, * 3 st in de ruimte van 3 l van toer 3, 2 l, 3 st, 6 l, 1 dst in de onderliggende v van toer 2, 6 l. Herhaal vanaf * nog twee keer.
3 st in de ruimte van 3 l van toer 3, 2 l, 3 st, 6 l, sluit de toer met een hv in de derde l van deze toer. 

Toer 5

9 l, *1 v in de 3 st van toer 4, 2 v, 2l, 2 v in de ruimte van 2 l van toer 4, 3 v in de st van toer 4, 6 l, 1 st in het onderliggende stokje van toer 4, 6 l. Herhaal vanaf * nog twee keer. 1 v in de 3 st van toer 4, 2 v, 2l, 2 v in de ruimte van 2 l van toer 4, 3 v in de st van toer 4, 6 l. Sluit de toer met een hv in de derde l van deze toer. 

Toer 6

1l, * 6 v rond de l van toer 5, 1 v in elke v, 2 v, 2l, 2 v in de ruimte van 2 l van toer 5, 1 v in elke v, 6 v rond de l van toer 5. Herhaal vanaf * nog 3 keer. Sluit de toer met een hv in de 1ste v van deze toer. 


Veel haakplezier!


Lieve lezers van mijn blog. Ik haak omdat ik het leuk vind en er plezier aan beleef. Om dit te delen ben ik deze blog begonnen. Het komt voor dat ik zelf een patroon schrijf of vertaal. Hier hoef je niet voor te betalen. Als je iets gemaakt hebt kan ik het enorm waarderen als je een berichtje achter laat of een link van je blog of website zodat andere en ik kunnen zien wat je gemaakt hebt. Gebruik je een foto van mijn blog dan ook graag een link naar mijn blog erbij vermelden.
Ik wens iedereen veel haakplezier!
Fijne dag,

Lutje

3 opmerkingen:

 1. Dat is een super mooi vierkant geworden! Ik pin het zodat ik het, wanneer ik meer tijd heb, ook eens kan proberen. Bedankt voor het opschrijven van het patroon, knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, die is super fantastisch uitgeschreven zeg.... Ik ga je blog ook even volgen.

  Groetjes www.kriannie.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat een leuke square! Die gaat ook weer bij mijn verzameling patroontjes, hihi. Heel erg bedankt en als ik hem een keer maak dan laat ik het je weten. Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...