zondag 7 april 2013

Ik hou van Holland

Onlangs deed ik mee aan een swap. Er gingen ontzettend veel ideeën door mijn hoofd. Al zoekend naar een goed idee kwam ik een mandala tegen. Daarover schreef ik eerder een blog.  In eerste instantie wou ik deze paarse mandala voor de swap gebruiken. 
Het patroon is van CAROcreated en is hier te koopOp facebook kwamen we in gesprek over het boek Nederland van Charlotte Dematons. Ik wou dat boek graag kopen en mijn swap maatje bleek dit boek in huis te hebben. Ze was helemaal weg van het boek. Op het moment dat ik het boek in huis had begreep ik ook waarom. Dit is een ontzettend leuk en leerzaam boek. Zonder tekst maar er is ontzettend veel te zien. Leuk voor jong en oud. 


Op dat moment wist ik dat ik de swap een thema mee ging geven. Met de troonswisseling in het verschiet leek me dit helemaal toepasselijk. 

Dit maakte ik voor mijn maatje


Een mandala met de kleuren rood, wit, blauw en oranje. Het overtrek naaide ik zelf met een blauwe paspel band waardoor het een chique effect kreeg. 


Daarbij maakte ik een stempel van een kroon. Hiermee bestempelde ik de enveloppe. Dit jaar stonden de prinsesjes op de kinderpostzegels. Deze gebruikte ik om de envelop te frankeren. 


Ik wou de afhectdraadjes van de mandala ook gebruiken. Daar had ik ontzettend veel ideeën over maar niet alles bleek uitvoerbaar omdat ik de benodigde materialen niet kon kopen (was een op het laatste moment idee)


Van de afhecht draadjes maakte ik uiteindelijk een magneet. Later schrijf ik een blog over hoe ik deze gemaakt heb. 

Natuurlijk kreeg ik ook iets. Dat vergeet ik vaak als ik bezig ben met het verzinnen en maken van een swap. 
Ik kreeg twee kuikens gevuld met rijst. Voor mijn dochter een zoon. Ze waren er helemaal weg van. Ze kunnen in de magnetron of vriezer. 
Daarnaast kreeg ik twee armbanden gemaakt van veiligheidsspelden en kraaltjes. 
Ontzettend leuk. 10 opmerkingen:

 1. Dat boek is inderdaad geweldig!!! De mandela is mooi geworden hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig kussen!
  Mooie pakketten hebben jullie voor elkaar samengesteld!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Supermooi met deze kleuren. Het haken van mandala's is best verslavend. Ik ben zelf ook weer aan een mandala bezig. Je hebt ook leuke dingen teruggekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig mandalakussen!!!
  en wat een leuke handige kuiken handenwarmers heb je gekregen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi dat kussen en het idee van de kroontjes is ook erg leuk,jullie hebben een leuke swap gehad samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi die mandala en de kroontjes zijn ook superleuk, leuke swap!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. WOW WOW WOW! Dat is alles wat ik te zeggen heb hihihihi
  Geweldig!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wow, that's really a beautiful pillow!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het kussen ligt hier mooi te zijn op de bank! Elke dag kijk ik er naar en word ik er vrolijk van. Ik krijg er ook veel positieve opmerkingen over. De magneet hangt op een lampje. Nu moet ik nog op zoek naar oranje verf voor de stempel! Maar ik ben erg blij met mijn swap!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...